Karvilan Panimo loi Enonkoskelle ainutlaatuisen juhlaoluen kunnan 140-vuotisen historian kunniaksi.
Erikoiserää on saatavilla kevään ja kesän ajan rajatusti Enonkosken ja Savonlinnan alueella.
“140 vuotiaalle Enonkoskelle haluttiin luoda olut, jonka makumaailma ja raaka-aineet sopivat Enonkosken maisemiin ja historiaan, Karvilan Panimon Ville Purontaus kertoo.
Juhlaolut on vaalea lager, joka on luotu Karvilan lähteen veteen, parhaita mallaslaatuja ja jalohumalia käyttäen. Olut on maustettu kuusenkerkällä, joka on tuo oluen maltaisen makeaan makumaailmaan yrttistä kuusimetsän tuulahdusta.
Kuusenkerkkä haluttiin mukaan oluen makumaailmaan, koska se tuo tunnelmia Enonkoskea hallitsevista järvi- ja kuusimetsämaisemista juhlaolueen. Nämä jylhät maisemat ovat innoittaneet ihmisiä satojen vuosien ajan. Kuusenkerkkä tuo raikkaan vivahteen luonnolliseen lageriin. “Juhlaolut toimii täydellisesti lähivesiltä pyydetyn kalan kanssa.
Kesän ykkösherkku on Ala-Enonvedeltä pyydetyt, tuoreena paistetut muikut ja juhlaolut”, Karvilan Panimon Ville Purontaus ennustaa.
Olut on 0,33 litran kierrätettävässä pantillisessa lasipullossa. Lasipullo muistuttaa osuvasti Enonkosken historiasta lasitehdaspitäjänä. Vuonna 1857 Tichanoffin kauppahuone perusti Enonkosken Kangassaareen lasitehtaan, joka toimi vuoteen 1903 asti. Juhlaolut on ensimmäisenä tarjolla Korpi Bistrossa Enonkoskella ja Savonlinnassa sekä Maitolaituri Kahvila & Puodissa Enonkoskella. Olutta voi ostaa myös mukaan ravintoloiden tiloissa olevista Karvilan Panimon olutpuodeista.