IMG_1318

Korven tarina

Mistä kaikki alkoi? 

Unelmat tarvitsevat toteutuakseen innostusta. Innostus nousee, kun keskustelee toisen unelmoijan kanssa. Niin sai ensin alkunsa Maitolaituri Kahvila & Puoti. Kevättalvella 2018 virinnyt ajatus yhteisestä yrityksestä, tuli todeksi huhtikuun lopulla, kun Enonkosken Laiturila Oy rekisteröitiin.

”Haluamme olla omalta osaltamme laajentamassa Enonkosken palvelutarjontaa ja tuotevalikoimaa. Maitolaiturille voi istahtaa rauhassa kahville ja jätskille, tutustua Puodin tarjontaan tai piipahtaa ostamassa paikallisia herkkuja ruokapöytään.” 

Maitolaiturin perustajat Kati Laukkanen ja Sanna Ratia

Maitolaiturin ideointi ei suinkaan loppunut siihen, vaan Maitolaituri sai kesän 2020 aikana kaverikseen myös Korpi Bistron ja Guesthousen, sekä vuosi myöhemmin myös Korpi Bistro Savonlinnan. Seuraavana KORPI Ravintoloiden joukkoon liittyi kuuluisa kesäravintola Linnakrouvi, joka sijaitsee aivan Olavinlinnan kupeessa, Savonlinnassa. Viimeisimpänä hankintana viheriön keskeltä, Kerimäen Kerigolfista, vapautui paikka ravintolatoiminnalle ja näin syntyi myös KORPI Ravintola Kerigolf. 

KORPI Guesthouse Enonkoskella on bed & breakfast majatalo, joka tarjoaa monipuolisia majoituspalveluita erikokoisten ryhmien tarpeisiin. Päärakennuksessa on 10 retroa, mutta lämpöä huokuvaa huonetta, joissa kolmessa huoneessa on omat kylpyhuoneet, muissa huoneissa jaettavat kylpyhuonetilat. Lisärakennuksessa on 22 modernimpaa huonetta, joissa pääosin on jaettavat kylpyhuonetilat. Molemmissa rakennuksissa on saunatilat asiakaskäyttöön. Voit tutustua huoneisiin varaa majoitus -sivulla

Ravintola Korpi Bistrossa tarjoillaan paikallisia herkkuja lähellä tuotettuna ja rakkaudella tehtyinä. Ravintolaan kuuluu iso ravintolasali, jonka terassilta aukeaa kaunis Kosken luontomaisema, sekä baari, kaksi kabinettia, huvimaja ja pihaterassi, johon paistaa aurinko koko päivän. Maanläheinen ja rento tyyli saa varmasti olon kotoisaksi. Tutustu Enonkosken Bistron menuun oheisesta linkistä.

Ravintolan upealla koskiterassilla maistuu paikallinen Karvilan Panimon olut ja paikalliset muikut, unohtamatta myös muita á la carte -annoksiamme, jotka voit nauttia halutessasi kosken kohinan äärellä. Karvilan Panimon oluet ovat vahvasti edustettuna ravintoloissamme. Oluet toimitetaan tuoreena suoraan panimolta meille ja ovat saatavilla sekä hanassa että pulloissa. Ravintolan yhteydestä löytyy myös Karvilan Panimon olutpuoti, josta voit ostaa tuoreet oluet mukaan aina aukiolomme puitteissa (olutpuoti on auki klo 21:00 asti). Henkilökuntamme iloinen ja asiakaspalveluhenkinen asenne jättää hymyn huulille myös ravintolavierailun jälkeen. Tevetuloa Korpeen – Saimaan ääreen.

Historian lehtien havinaa

Hovimäen kartano

Korpi Bistro & Guesthouse on 1800-luvun puolivälissä kauppaneuvos T. Tichanoffin rakentama kartano, joka toimii nykyisin ravintolana ja majatalona. T. Tichanoff oli paikallinen suurmies, joka omisti siihen aikaan myös Kangassaaren lasitehtaan, sekä sahan ja rakennutti Enonkosken kirkon. Hänen sanotaan laittaneen alulle myös paikallisen koululaitoksen.

Alunperin tämä viipurilainen kauppamies rakensi Hovimäen kartanon asuintalokseen, mutta myös omistamansa vesisahan toimistoksi ja asiakkaiden majoitustiloiksi.

Vuonna 1954 Enonkosken kunta osti kartanon, jonka jälkeen se on toiminut mm. vanhainkotina, sekä 80-luvulta lähtien yksityisomistuksessa ravintolana ja majatalona. KORPI Ravintolat hankki rakennuksen omistukseensa vuonna 2020.

Nykyisin KORPI on paikka Enonkosken sydämessä, jonne voit saapua rentoutumaan. Paikka, jossa aika ja kiire unohdetaan hyvän ruoan, juoman, lukuisien tapahtumien ja musiikin merkeissä. Hovimäen kartanon sekä Enonkosken historiaan pystyt tutustumaan tarkemmin esimerkiksi KORPI Bistron käytävällä esillä olevan valokuvanäyttelyn kautta, jonka on koonnut tunnettu kotiseutukirjailija Heikki Loikkanen.

Tervetuloa nauttimaan Korpeen. Soita meille 029 309 3990 tai laita sähköpostia. Luodaan teille ikimuistoinen korpielämys.